Захваљујући конкурсу Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, за подизање квалитета образовно-васпитног процеса основног и средњег образовања и васпитања, десеторо  талентованих  ученика  наше школе су били у прилици да у пратњи педагога Браниславе Добрић-Бојановић бораве пет дана у Центру за привредно-технолошки развој „Андревље“ на Андревљу.

Поред наше школе, у периоду од 06.11.2023.године до 11.11.2023.године на Андревљу су боравили  и ученици другог и трећег разреда из Техничке школе из Старе Пазове, Гимназије из Инђије и Средње стручне школе „Бранко Радичевић“ из Руме.

Током боравка на Андревљу, ученици су били у прилици да се међусобно упознају и друже, да сазнају како могу успешно и квалитетно проводити своје слободно време, како да развију самопоуздање, припреме се за јавни наступ и са лакоћом представе свој таленат, да се упознају са научном дисциплином – антропологијом кроз приказ развоја модерног човека пролазећи кроз различите периоде људске цивилизације, да упознају своје тело кроз покрет тј.физичку активност (плес,шетња,одбојка,фудбал,карате… као и да израде „Химну Андревља“ посвећену боравку у Центру Андревље. Круна овог боравка било је такмичење „Ја имам таленат“ које је протекло у предивној и забавној атмосфери.  

Стручни сарадници и предметни наставници ове четири школе су осмислили и реализовали сва предавања и радионице за ученике на ове теме.

Гости на Андревљу су били и оперска певачица са музичке академије која је ученике упознала са карактеристикама оперског певања, професорка Филозофског факултета која је ученицима кроз своје предавање приближила антропологију као научну дисциплину и глумац новосадског позоришта, Миодраг Петровић који је ученицима говорио о важности лепог изражавања, правилном акцентовању и лепоти књижевне речи.

Један дан је био резервисан за посету Новом Саду и Сремским Карловцима. Том приликом смо посетили Филозофски факултет , упознали се са студијским програмима на основним академским студијама, посетили главну библиотеку Филозофског факултета која броји око 600.000 књига и прошетали кампусом новосадског универзитета. У повратку смо посетили Сремске Карловце и у пратњи локалног водича посетили Саборну цркву, Карловачку гимназију и Карловачку богословију.

Талентовани ученици који су на Андревљу представљали нашу школу су : Милојевић Маја II-2,Поповић Леа II-2, Дариа Данка Декић II-3,Вукмановић Весна II-3,Адамовић Михајло II-4,Бабић Огњен II-4,Лазић Ива II-5,Ераковић Марија III-1,Џодан Николина III-1 и Демир Јефимија III-4.

                                                                Бранислава Добрић-Бојановић, педагог школе