Висока школа модерног бизниса из Београда (МБС) сваке године одржава Modern Business Challenge – квиз за матуранте који има за циљ да подстакне креативност и предузетничке способности код средњошколаца. Квиз тестира знање из области опште културе, маркетинга и менаџмента као што је повезивање научника са њиховим изумима, препознавање градова света путем фотографија, препознавање реклама и слогана, игра асоцијација, откривање загонетне личности..

Наша школа је као и претходних година учествовала на овом интересантном квизу и освојила ПРВО МЕСТО и вредне награде – bluetooth звучнике за оба ученика која су чинила тим школе.

Ове године, учешће у квизу узело је осам школа : Гимназија „Бранко Радичевић“ из Старе Пазове, Средња стручна школа „Бранко Радичевић“ из Руме са два тима – правници и економисти, Техничка школа из Старе Пазове, IV Београдска гимназија, Средња туристичка школа из Београда, ПТТ школа из Београда и Економско-трговинска школа „Вук Караџић“ из Старе Пазове.

Због тренутне епидемиолошке ситуације , такмичење је одржано преко MS Teams платформе уз поштовање свих заштитних мера.

Квалификационо такмичење је одржано 04.02.2022.године а четири победничке екипе –  Средња стручна школа „Бранко Радичевић“ из Руме , IV Београдска гимназија , ПТТ школа из Београда и Економско-трговинска школа „Вук Караџић“ из Старе Пазове су одмериле своје снаге у полуфиналу и финалу 11.02.2022.године.

У финалу су се састали тимови IV Београдске гимназије и Економско-трговинске школе „Вук Караџић“ из Старе Пазове а победу је однео управо тим наше школе , Губечка Владислав и Џодан Никола, ученици четвртог разреда образовног профила – финансијски администратор. ПТТ школа из Београда је освојила треће место.

Представници овог факултета, на челу са професором Драгосавац Милошем су 23.02.2022. године посетили нашу школу, представили ученицима четвртог разреда своју Високу школу модерног бизниса и победницима  квиза, Владиславу и Николи уручили вредне награде.

Организатор такмичења у школи је била педагог школе, Бранислава Добрић-Бојановић.

Епизоде квиза ( квалификације, полуфинале и финале) можете погледати на сајту :

https://mbs.edu.rs/vesti/odrzan-tradicionalni-mbs-ov-kviz-za-maturante/

                                                                                    Педагог : Бранислава Добрић-Бојановић