Међународни Сајам образовања „Путокази“, деветнаести по реду, одржао се 21.22. и 23.03.2024.године на Новосадском сајму. Као и претходних година, и ове године су матуранти Економско-трговинске школе „Вук Караџић“ у пратњи педагога школе Браниславе Вучковић и Браниславе Добрић-Бојановић као и наставника Боговац Тање , посетили Сајам и били у прилици да се ближе информишу о свим факултетима Универзитета у Новом Саду . Уједно су се на Сајму представили и факултети из Словачке, , Републике Српске и Босне и Херцеговине као и поједине високе школе из Београда, Земуна, Сремске Митровице, Кикинде, Вршца…   

Сајам је пре свега намењен ученицима завршних разреда основних и средњих школа и окупља институције које представљају више од 500 образовних профила, односно даје свеобухватну понуду средњег, вишег и високог школства у нашој земљи, употпуњену понудом средњих школа и факултета у иностранству.  С обзиром на то да је одлука о наставку школовања једна од најзначајнијих у животу и одлука којој се озбиљно приступа, „Путокази“ су место које је и ове године матурантима наше школе пружило могућност непосредног сусрета са представницима  образовних институција, од којих су добили информације о програмима факултета и високих школа.

Ученици су били у прилици да се упознају и са активностима студентских удружења, информативних центара, агенција за обуку и образовање запослених као и издавачких кућа и завода.

                                                

                                                Бранислава Добрић-Бојановић, стручни сарадник –  педагог