Десеторо талентованих ученика Економско-трговинске школе „Вук Караџић“ из Старе Пазове – Рибић Анђела 2/3, Јовановић Бојана 2/3, Стевановић Ђурђина 2/3, Ђурђевић Никола 2/4, Лончар Ивона 3/1, Поповић Александар 3/1, Тадић Страхиња 3/1, Милојевић Ана 3/2, Мутовчиев Анђела 3/2 и Лакатаош Андреј 3/2 освојили су ПРВО МЕСТО на такмичењу за најбољу химну Андревља у оквиру Пројекта обуке талентованих ученика основних и средњих школа са територије АП Војводине . Ученици су добили похвалницу за школу и књиге за школску библиотеку а педагог школе, Бранислава Добрић-Бојановић која је обучавала ученике са својим колегиницама и боравила са њима на Андревљу, награђена је предивном књигом „Стари градови Србије“, аутора Боснић Драгана у знак захвалности за препознавање и неговање креативности код младих људи као и за подстицај њиховог развоја пожртвованим радом како пише у посвети књиге.

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице у сарадњи с Покрајинским секретаријатом за високо образовање и научноистраживачку делатност 17. октобра 2022.године започео је са реализацијом пројекта обуке талентованих ученика основних и средњих школа с територије АП Војводине, који се одржао у Центру за привредно-технолошки развој „Андревље” на Андревљу.

Током десет недеља, тачније, све до 24. децембра 2022.године, ђаци из укупно четрдесет основних и средњих школа учествовали су у разним активностима из сфере природних и друштвених наука, уметности и културе, с циљем подизања квалитета образовно-васпитног процеса основног и средњег образовања и васпитања.

Прве две недеље пројекта, гости Андревља били су ученици 7. и 8. разреда основних школа, а након тога ученици из 32 средње школе с територије АП Војводине.

Током осме недеље на Андревљу су боравили ученици наше школе и њихови вршњаци из Сенте, Србобрана и Сремске Митровице у пратњи њихових педагога. У предивној атмосфери пуно се радило а уз то и пуно,пуно квалитетно дружило и забављало што је резултирало фантастичним продуктима ученичког креативног рада (фотографије можете погледати на линку http://www.puma.vojvodina.gov.rs/andrevlje_view.php?id=8 ).

Управо четири химне које су осмислили ученици ове четири школе су победничке химне одабране на Обуци за талентоване ученике на Андревљу.

Захвалнице за победничке химне ученицима и педагозима додељене су 10.03.2023.године на Међународном Сајму образовања „Путокази“ у Новом Саду од стране представника  Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице – помоћнице покрајинског секретара за образовање, Милица Вучићевић. То је уједно била прилика поновног сусрета и поновног дружења ученика из Старе Пазове, Сенте,Србобрана и Сремске Митровице. Нека од ових пријатељстава биће можда „за цео живот“ и управо је то круна овог предивног пројекта поред свих нових стечених знања и вештина на Андревљу.

Велико хвала Анђели,Бојани,Ђурђини,Ивони,Ани,Анђели М.,Николи,Андреју, Страхињи и Александру што су својим креативним радом и знањима и својим понашањем на најлепши могући начин представили нашу школу!

 

                                                                            Бранислава Добрић-Бојановић

                                                                            стручни сарадник-педагог