Покрајински  секретаријат  за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице и  Асоцијација  Културанова су у  децембру 2020. године расписали Наградни конкурс  за избор видео рада на тему “Мултикултуралност  и етничка разноликост  у Војводини”.  Право учешћа на  овом конкурсу су имали  ученици средњих школа из  АП Војводине.

     На конкурс су се пријавили ученици из  12 средњих школа у Војводини, а један од четири  награђена видео рада  је и рад Андреја  Симендића, ученика  Економско-трговинске школе  “Вук Караџић”  из Старе Пазове  под називом “Добро дошли у Стару Пазову” (VITAJTE  V  STAREJ PAZOVE)  који представља  културни живот  Словака у овом месту.  Својим видео записима Андреју су помогли и његови школски другови из Економске школе: Катарина Губечка, Владислав Губечка  и Јана Вереш, као и ученице из старопазовачке гимназије : Клара Филип, Ана Домоњи  и Дариа Кабас.   Андреј је монтирајући ове видео записе у једну целину дао раду властити  печат и тако створио један  занимљив приказ културе Словака у Старој Пазови.

      Најбољи средњошколски видео радови који показују етничку разноликост  Војводине приказани су на церемонији  доделе награда  14. јануара 2021.  у  Свечаном холу зграде Покрајинске владе  АП  Војводине. 

 

Владислава Хавран