Pokrajinski  sekretarijat  za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice i  Asocijacija  Kulturanova su u  decembru 2020. godine raspisali Nagradni konkurs  za izbor video rada na temu “Multikulturalnost  i etnička raznolikost  u Vojvodini”.  Pravo učešća na  ovom konkursu su imali  učenici srednjih škola iz  AP Vojvodine.

     Na konkurs su se prijavili učenici iz  12 srednjih škola u Vojvodini, a jedan od četiri  nagrađena video rada  je i rad Andreja  Simendića, učenika  Ekonomsko-trgovinske škole  “Vuk Karadžić”  iz Stare Pazove  pod nazivom “Dobro došli u Staru Pazovu” (VITAJTE  V  STAREJ PAZOVE)  koji predstavlja  kulturni život  Slovaka u ovom mestu.  Svojim video zapisima Andreju su pomogli i njegovi školski drugovi iz Ekonomske škole: Katarina Gubečka, Vladislav Gubečka  i Jana Vereš, kao i učenice iz staropazovačke gimnazije : Klara Filip, Ana Domonji  i Daria Kabas.   Andrej je montirajući ove video zapise u jednu celinu dao radu vlastiti  pečat i tako stvorio jedan  zanimljiv prikaz kulture Slovaka u Staroj Pazovi.

      Najbolji srednjoškolski video radovi koji pokazuju etničku raznolikost  Vojvodine prikazani su na ceremoniji  dodele nagrada  14. januara 2021.  u  Svečanom holu zgrade Pokrajinske vlade  AP  Vojvodine. 

 

Vladislava Havran