Прошла година, толико специфична по свему, заокружена је традиционалним догађајем ,,Енергија је свуда око нас 2020.” у организацији Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу, националне мањине-националне заједнице, Центра за развој и примену науке, технологије и информатике, Факултета за економију и инжењерски менаџмент-Фимек и грађевинске индустрије ,,Симпролит”. Такмичење, замишљено кроз пројекте који негују проактиван мултидисциплинарни приступ заснован на акционом деловању и учењу кроз изазове, одржано је у децембру 2020.године.

Реализација пројекта ,,Енергија је свуда око нас 2020.” обележава јубилеј-десет година постојања, а циљ пројекта је подстицање и популаризација обновљивих извора и рационалног коришћења енергије. Своја решења учесници пројекта су могли да прикажу као модел, макету, мултимедијалне презентације, литерарне или ликовне радове. Области у којима су ученици учествовали су биле: обновљиви и алтернативни извори енергије, енергетска ефикасност и екологија, управљање отпадом и енергија.
На овом такмичењу нашу школу је представљао Лазар Момчиловић, ученик IV3 одељења, који је својим ликовним радом ,,Геотермално постројење” освојио ДРУГУ награду међу средњошколцима Војводине.
Честитамо нашем Лазару, храбром визионару и радујемо се његовом активизму у области заштите животне средине.
 
     Душанка Савић,        наставник биологије