Висока школа модерног бизниса из Београда (МБС) организује већ традиционално годишњи квиз “Modern Business Challenge” на коме матуранти имају прилику да покажу своје знање, довитљивост и креативно размишљање .
У квалификационом такмичењу учествовало је пет екипа: ученици Економско-трговинске школе „Вук Kараџић“из Старе Пазове, ученици Гимназије „Бранко Радичевић“ из Старе Пазове, IV Београдска гимназија, и два тима из Средње економске школе из Руме (тим са правног и тим са економског смера). Први део такмичења је одржан 29.01.2021.године а други 12.02.2021.године и то online. Kвиз је реализован коришћењем платформе Microsoft teams. Поштовањем свих мера предострожности, тимови, модераторка, и жири успели су у дело да спроведу динамичан квиз пун занимљивих али и изазовних игара као што су игре асоцијација, препознавање великих изумитеља из домаће и стране историје, одгонетање скривене личности, препознавање исецканих реклама.
После два дана игара које су тестирале знање ученика из области опште културе, бизниса, музике, филма, брендинга и маркетинга, победу је однела екипа Гимназије “Бранко Радичевић” из Старе Пазове, друго место екипа Средње стручне школе „Бранко Радичевић“ из Руме а треће место освојила је екипа Економско-трговинске школе „Вук Kараџић“ из Старе Пазове коју су чинили ученици IV-1 одељења , образовни профил – пословни администратор : Билић Мартина и Јовић Михајло.
Обзиром да се квиз одиграо online, у уторак 2. марта 2021. године, професори МБС-а који су учествовали у стварању и спровођењу квиза посетили су све школе у Београду, Руми и Старој Пазови како би лично уручили заслужене награде. МБС је све учеснике наградио МБС промотивним пакетићем, а високопласирани тимови добили су вредне награде: на трећем месту, тим Економско-трговинске школе “Вук Kараџић” из Старе Пазове добио је слушалице за smartphone, на другом месту тим Средње стручне школе “Бранко Радичевић” из Руме (правници) освојио је bluetooth бежичне слушалице прилагођене свим уређајима, а прво место однео је тим Гимназије “Бранко Радичевић” из Старе Пазове и освојио bluetooth звучнике.

Координаторка такмичења у нашој школи је била педагог Бранислава Добрић – Бојановић.

Честитамо!