Висока школа модерног бизниса из Београда (МБС) сваке године одржава Modern Business Challenge – квиз за матуранте који има за циљ да подстакне креативност и предузетничке способности код средњошколаца. Квиз тестира знање из области опште културе, маркетинга и менаџмента као што је повезивање научника са њиховим изумима, препознавање градова света путем фотографија, препознавање реклама и слогана, игра асоцијација, откривање загонетне личности..

Наша школа је као и претходних година учествовала на овом интересантном квизу и овом приликом добила и захвалницу као школа која од самог почетка својим учешћем и високим пласманима подржава и тиме уједно и  промовише ову високошколску установу.

Ове године, квиз “Modern Business Challenge” одржан је 03.02.2023.године на факултету (Теразије 27/4) и у њему је учешће узело чак 32 школе из целе Србије.

Економско-трговинска школа „Вук Караџић“ је ове године освојила 4.место и тиме наставила традицију високог пласмана на овом лепом такмичењу.

Школску екипу чинили су ученици 4-2 одељења, образовни профил економски техничар: Милош Капетановић, Давид Драгић и Даниела Павловић а као навијачи били су њихови вршњаци из одељења ,одељенски старешина , Дошен Даниела и стручни сарадник – педагог школе, Бранислава Добрић-Бојановић која је и организовала ученички тим и водила на квиз.

 

                                                                            Бранислава Добрић-Бојановић, педагог школе