На основу иницијативе покрајинског заштитника грађана – омбудсмана, у част обележавања 30 година од усвајања Конвенције о правима детета, организован се Фестивал права детета у Војводини у периоду од 20.октобра до 20.новембра 2019.

19. новембра 2019. године ученици другог разреда наше школе су са педагогом Браниславом Добрић-Бојановић посетили ученике ШОСО „Антун Скала“. Овом приликом су се наши ученици упознали са наставним процесом у овој школи и дружили са ученицима школе „Антун Скала“. На грађанском васпитању и ликовној култури ученици наше школе су израдити паное на тему „Сви смо различити, а исти“, који су изложени у просторијама школе „Антун Скала“. На овај начин смо наставили сарадњу која је започета у склопу Дечје недеље од 09.10. до 11.10. када су ученици ШОСО „Антун Скала“  путем ликовних радова приказали дечја права, а радови су били изложени у ходницима ЕТШ „Вук Караџић“. Ученици ШОСО „Антун Скала“ су 11.10.2019. су са психологом посетили нашу школу, када је такође организовано дружење ученика наших школа. 

19. новембра 2019. године је на часовима одељењске заједнице, грађанског васпитања и српског језика и књижевности била обрађена тема Квалитетно образовање за сву децу.