logo

ЗИДНЕ НОВИНЕ

Живот је садашњи тренутак

 

         Живот пролази а многи су окупирани прошлошћу и оптерећени оним што долази, уместо да што боље искористе садашњи тренутак. Сви  с нестрпљењем чекамо рођендан,славу, утакмицу,чекамо да завршимо школу, да одрастемо...

    Када ти догађаји прођу,чекамо нешто друго, нешто боље, или се кајемо због пропуштених прилика и тако постајемо робови прошлости. Чему то води? Пролазе часови, дани, месеци, године , а ми и даље чекамо.Зар није боље да уживамо у овом тренутку, да будемо срећни сада, да проводимо сате тако што ћемо радити ствари које волимо,са људима који нас воле?Сутра можда не дође,тада ћемо схватити да је наш живот био досадан, да немамо лепе успомене. Кајаћемо се можда што сваки део живота није искоришћен на оно што најбоље знамо да радимо, да се смејемо и радујемо.

 

Не треба више чекати, већ створити одмах савршен тренутак.Запамти,ти си редитељ свог живота!

Драгана Црнобрња II2


                       Највредније ствари су бесплатне

 

 

       Новац не доноси срећу, мада је неопходан за многе материјалне ствари.Постоји много тога што не можемо купити новцем.

  Најлепше ствари не можемо додирнути,помирисати, нити опипати.Можемо их једино срцем осетити.Оно највредније  чине: љубав,другарство, пажња, искреност, поштовање,  верност.Човек који у себи носи ова лепа осећања, довољно је богат, па своје богатство треба да поклања другима.Они који знају за љубав,срећни су што је дају и чине срећнијима људе око себе.Љубав се не купује већ се доживљава и поклања!

    Ако немате љубави у себи а имате материјално богатство, сиромашни сте, ипак се највредније ствари не могу платити и купити.

 

                                                                                                    Андреја Шарац  I3


Аутори интернет презентације

  • CSS Templates
  • banner
  • banner
  • banner

Актуелно

Испити

У току је пријава испита за фебруарски испитни рок за ванредне ученике.

Професионална оријентација

Педагог је направио план рада са ученицима завршних разреда

Стипендије

У току је исплата септембарских стипендија...